Rutte’s opengrenzenbeleid is een gevaar voor Nederland

Voorzitter, we zeiden het al veel vaker. Het opengrenzenbeleid van Rutte II is een gevaar voor Nederland. En dat zien we opnieuw bij de berichten dat Schiphol doelwit was van een terreuraanslag.

Volgens die informatie konden twee terroristen op 13 november vorig jaar onopgemerkt met de bus naar Nederland reizen en daarna ons land weer ongehinderd verlaten. Het zou wederom aantonen dat zowel onze grensbewaking als onze opsporing niet functioneert.

Waarom werden de terroristen niet meteen opgepakt? Stonden zij niet gesignaleerd? Hoe is het mogelijk dat het kabinet en onze diensten hier blijkbaar niets over wisten? In de Kamerbrief zien we nog geen begin van een antwoord op al deze cruciale vragen. Graag alsnog de antwoorden.

Voorzitter, het zou verder niet de eerste keer zijn dat terroristen zich vrij door ons land konden bewegen. Eén van de daders van de aanslagen in Brussel, Ibrahim El Bakraoui, deed dat immers ook al. Het is code rood, maar het kabinet blijft Russische roulette spelen met onze veiligheid.

Het zorgt ervoor dat terroristen via de asielinstroom binnen kunnen komen en terugkerende jihadisten slechts een enkelbandje krijgen. Dit kabinet laat zich leiden door ongerijmde naïviteit. Maar straks, Voorzitter, straks is het… te laat.

Daarom zeggen wij voor de zoveelste keer: sluit de grenzen voor asielzoekers, voer intensieve grenscontroles in, investeer fors meer in onze veiligheidsdiensten, voer administratieve detentie in, sluit moskeeën waar opgeroepen wordt tot geweld en zet radicale imams uit.

Kortom kabinet, bescherm Nederland maximaal tegen het islamitisch terrorisme.

Dank u wel