Common Carnaval Nederlandse inzending Karel de Grote-prijs voor jongeren

donderdag 17 maart 2016, 15:34

DEN HAAG (PDC) - Common Carnaval wordt de Nederlandse inzending voor de Karel de Grote-prijs voor jongeren. De jeugdeditie van de Karel de Grote-prijs wordt elk jaar uitgereikt door het Europees Parlement aan jongeren tussen de 16 en 30 jaar die een project hebben opgezet dat het Europees bewustzijn bevordert.

Het Common Carnaval is een initiatief van eerstejaars kunststudenten van de Zuyd Hogeschool in Maastricht. Maastrichtenaren vieren met Common Carnaval het volksfeest, wat in Limburg vastelaovend heet, samen met asielzoekers. Met organisatoren uit diverse Europese lidstaten bracht het feest de verschillende mensen in de Limburgse hoofdstad samen.

De Nederlandse inzending werd uitgekozen door een jury bestaande uit europarlementariërs Jeroen Lenaers (CDA/EPP) en Agnes Jongerius (PvdA/S&D) en Europees jongerenvertegenwoordiger Sjoukje van Oosterhout. Het drietal koos unaniem voor het Maastrichtse project. De Karel de Grote-prijs voor de jeugd wordt op 3 mei uitgereikt tijdens een ceremonie in Aken.