Bedrijven en organisaties gaan zelf aan de slag met klimaatdoelen

donderdag 26 november 2015, 11:27

DEN HAAG (PDC) - In de aanloop naar de klimaatconferentie in Parijs zeggen steeds meer bedrijven en andere organisaties toe maatregelen te nemen om klimaatverandering tegen te gaan. 

In Nederland sloten ruim honderd bedrijven en organisaties zich aan bij de Nederlandse Klimaatcoalitie. Daaronder grote energiebedrijven als Eneco en Nuon, multinationals als Philips en enkele bouwbedrijven en organisaties als de NS, gemeenten en provincies. Ze streven ernaar om in 2020 hun uitstoot van CO2 te halveren, en uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zullen werken. Het totaal aantal aangesloten partijen in de Nederlandse Klimaatcoalitie komt hiermee op ruim 400.

In Frankrijk heeft een groep van 39 grote bedrijven, waaronder olieconcern Total en energiereus EDF, beloofd om in de komende vijf jaar meer dan 45 miljard euro te steken in het ontwikkelen van duurzame energie en zuinigere brandstoffen. Daarnaast zal de groep nog eens 80 miljard euro aan leningen beschikbaar stellen voor projecten die klimaatverandering tegen gaan.

Bron: Trouw, ANP