Rapport ministerie: veiligheidscultuur chemische sector verbeterd

dinsdag 22 september 2015, 16:15

DEN HAAG (PDC) - Een rapport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu laat zien dat de veiligheid van bedrijven in de chemische sector in het laatste jaar is verbeterd. Het rapport beoordeelt milieurisico's, de arbeidsveiligheid en de brandveiligheid.

Staatssecretaris Mansveld stuurde dit mee met een kamerbrief. Het gaat om het rapport 'De Staat van de Veiligheid 2014', het tweede deel van een nieuwe jaarlijks uitkomende serie. Het rapport laat volgens Mansveld zien dat er een verbetering is in de veiligheidscultuur van deze hoog-risicobedrijven. Ook laat het zien dat toezicht en handhaving door de regio's beter is geworden.

Het verzamelrapport is gebaseerd op inspectierapporten en rapportages die de veiligheid bij deze bedrijven beoordelen. Er was vorig jaar wel een incident in Moerdijk, maar naar aanleiding daarvan zijn verbeterpunten opgenomen in het rapport. Over het algemeen waren er minder veiligheidsovertredingen bij bedrijven, en werden de overtredingen die wel voorkwamen sneller en adequater aangepakt.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu