Nederland, Californië en Quebéc starten samenwerking elektrische auto

vrijdag 21 augustus 2015, 8:39

DEN HAAG (PDC) - Nederland, Californië en Quebéc (Canada) starten de Zero-Emission Vehicle Alliance (ZEV Alliance) om te helpen het aandeel voertuigen dat alleen op elektriciteit rijdt wereldwijd te verhogen. Dit kondigt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan. Het initiatief moet bijdragen aan het beperken van klimaatverandering en verbetering van de luchtkwaliteit.

Nederland werkt al enige tijd samen met Californië, onder andere in het Coast to Coast e-Mobility programma. Die samenwerking heeft mede geleid tot het winnen van de Tech Crunch Award door het Solar Team Eindhoven met hun Stella Solar auto. Californische bedrijven als Tesla Motors leveren via Nederland aan de Europese markt.

Daarnaast zijn de drie staten wereldwijd leiders in aantallen elektrische voertuigen en aanwezige infrastructuur. In Nederland is bijna vijf procent van alle nieuw aangeschafte auto's een ZEV, in Californië zelfs één op de zes. Binnen Canada rijdt bijna de helft van alle ZEV's in de provincie Quebéc rond.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu