Geen miljarden voor Griekenland

Voorzitter, van “geen cent naar de Grieken”, naar 86 miljard extra naar de Grieken. Dank je wel VVD. Dank je wel voor alle gebroken beloftes. Keer op keer.

Het kabinet Rutte II is een ramp voor Nederland. Voor dit kabinet is ons nationale belang ondergeschikt aan het Europese ideaal.

Onze minister-president maakt deel uit van een EU-elite die de Grieken tegen elke prijs binnenboord wil houden. De ondergang van Griekenland zou namelijk de ondergang van hun droom van een Europese superstaat zijn.

De teller voor Griekenland staat na het derde steunpakket op 326 miljard, 326 miljard…En wat leverde het op? Helemaal niets. Griekenland is een ruïne.

De EU-elite heeft wéér tijd gekocht, wéér geen structurele oplossing, wéér blijft ze aanmodderen. En over een tijdje staan we hier opnieuw. Miljarden armer.

Voorzitter, het kabinet vindt verdere steun van het IMF cruciaal. Maar het zal toch niet zo zijn dat het kabinet tegemoet komt aan de IMF-eis om Griekse schulden kwijt te schelden? Graag een reactie.

Het europroject, Voorzitter, is een historische mislukking. Het moest vanaf het begin de opmaat vormen voor een politieke unie. De euro was vanaf het begin een politiek project waarbij later de zogenaamde economische voordelen werden gezocht.

Voorzitter, meer dan de helft van de Nederlanders wil dat Griekenland de eurozone verlaat. En dat is niet voor niets. De euro vormt, zoals Nigel Farage het onlangs zei, de nieuwe Berlijnse Muur. De gezamenlijke munt leidt niet tot verbondenheid maar tot verdeeldheid.

En, Voorzitter, net zoals de Muur werd afgebroken, moet ook de sloopkogel door de huidige perverse muntunie. Te beginnen met een ‘Grexit’.

Voorzitter, de EU-elite houdt zichzelf al jarenlang voor de gek. Terwijl ieder weldenkend mens de onvermijdelijke implosie van de euro en de EU ziet aankomen. Laten we zo snel mogelijk een einde maken aan deze Griekse tragedie. Griekenland moet de eurozone verlaten.

Dank u wel.