Nederland creëert overzicht wereldwijd klimaatbeleid in aanloop naar klimaatconferentie Parijs

vrijdag 31 juli 2015, 11:43

DEN HAAG (PDC) - Het beleid dat in aanloop naar de COP21-klimaatconferentie in Parijs is gepresenteerd kan de wereldwijde CO2-uitstoot tussen de 3,3 en 3,7 procent terugbrengen in 2030. Dit beleid zorgt er, samen met het al bestaande beleid, voor dat de opwarming onder de kritieke 2 graden blijft. Dit concludeert het Planbureau Leefomgeving op basis van de Intended Nationally Determined Contributions (INDC).

17 partijen dienden op 3 juli 2015 hun plannen in (de zogenaamde INDC) waarmee ze de strijd zullen aangaan met de klimaatverandering. Deze plannen dienen vervolgens als basis voor de klimaatconferentie in Parijs. Nederland maakt onderdeel uit van het Europese beleidsplan. 

Het Planbureau Leefomgeving verwerkte de voorstellen uit de INDC tot een interactieve kaart, waarin de prognoses verwerkt zijn. Ook zijn de hoofdlijnen van het beleid per partij samengevat. De kaart was een samenwerking tussen het Planbureau Leefomgeving, aangestuurd door het ministerie van infrastructuur en milieu, en samenwerking met de Europese Commissie.

Bron: Planbureau Leefomgeving