'Gebruik crisis voor groen en duurzaam investeren'

woensdag 10 juni 2015, 15:25

DEN HAAG (PDC) - De financiële crisis is een mogelijkheid voor de lidstaten van de Europese Unie zoals Griekenland om groene economieën te stimuleren, zo stellen experts tijdens een Europese conferentie voor leiders van Europese milieubescherming-agentschappen. Er moet gebruik worden gemaakt van de crisis om milieuonvriendelijke investeringen om te buigen naar groene investeringen. 

Zolang Europese regeringsleiders zich niet laten leiden door politieke druk om snelle en vaak milieuonvriendelijke resultaten te leveren, zoals economische groei en het creëren van banen, kunnen groene investeringen leiden tot een duurzame economie. De financiële sector kan hier een bijdrage aan leveren. Vooral ook omdat banken zich steeds vaker bewust zijn van de noodzaak van groenere investeringen is het nu het moment om daarop in te spelen.    

Er moet meer gekeken worden naar de mogelijkheden in plaats van de kosten, zo stelt Karl Falkenberg, directeur-generaal milieu bij de Europese Commissie. Groene investeringen leiden tot een positief resultaat op de lange termijn.

Bron: EurActiv