Opheldering over hogere advocaatkosten Demmink

Vragen van de Leden Bontes en Van Klaveren (beiden Groep Bontes/Van Klaveren) aan de minister van Veiligheid & Justitie over berichten dat de totale advocaatkosten in de affaire Demmink hoger waren, dan aan de Kamer werd gemeld.

1.) Bent u bekend met de berichten ‘Demmink kost Staat meer dan aan Kamer werd gemeld’* en ‘U betaalde 172.000 euro aan advocaatkosten voor Joris Demmink’**?

2.) Waarom heeft u de kosten die door de landsadvocaat in rekening zijn gebracht vanwege de affaire Demmink niet gemeld bij de beantwoording van onze Kamervragen, d.d. 10 december 2014?

3.) Bent u het met ons eens dat u ons hiermee onvolledig geïnformeerd heeft, mede gelet op het feit dat wij gevraagd hebben wat de totale kosten zijn, die de afgelopen vijf jaar gemaakt zijn voor de heer Demmink in deze zaak, zoals advocaatkosten? Zo neen, waarom niet?

4.) Klopt het dat de totale advocaatkosten in de affaire Demmink 172.000 euro bedragen?

5.) Bent u het met ons eens dat het niet uit te leggen is aan de belastingbetaler, dat een ex-topambtenaar, die verdachte is in een zedenzaak, op een dergelijke manier wordt bijgestaan? Zo neen, waarom niet?

** http://politiek.thepostonline.nl/2015/05/25/u-betaalde-144-000-euro-aan-advocaatkosten-voor-joris-demmink/