'Meer verantwoordelijkheid van bedrijfsleven bij klimaatverandering'

donderdag 21 mei 2015, 12:22

DEN HAAG (PDC) - Het bedrijfsleven moet door intensievere samenwerking een grotere bijdrage leveren om de klimaatverandering tegen te gaan. Deze oproep doet staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu vandaag bij de Climate & Business klimaatconferentie in Parijs.

'Grote bedrijven die werk willen maken van klimaat, bereiken meer door hun kennis en innovatie te delen', aldus de staatssecretaris. 'Die bedrijven moeten elkaar opzoeken en een sterke klimaatalliantie vormen zodat ze meer waardevolle kennis gaan uitwisselen.' Mansveld denkt daarbij aan technieken om zonne- en windenergie op te slaan of duurzamer gebruik van grondstoffen mogelijk te maken.

De transportsector draagt voor vijfentwintig procent bij aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Verduurzaming van deze sector is dus belangrijk. Frankrijk wil de Nederlandse aanpak hierbij als voorbeeld stellen voor de rest van de wereld bij de VN-klimaatconferentie in december dit jaar. Onder andere het stimuleringsbeleid van biokerosine in de luchtvaart en het gebruik van schonere brandstoffen in de scheepvaart komen op de conferentie aan bod.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu