Overheden en bedrijfsleven pakken samen bodemvervuiling aan

dinsdag 19 mei 2015, 13:46

DEN HAAG (PDC) - Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) heeft vandaag met VNO-NCW en MKB-Nederland afgesproken werk te gaan maken van een schonere bodem. Dit is een belangrijke stap in de aanpak van Nederlandse bodemvervuiling.

In maart stelde de staatssecretaris samen met provincies en gemeenten het Bodemconvenant 2016-2020 op. Doelstelling daarvan is het saneren van vervuilde locaties en het terugbrengen van risico's. Om dat te kunnen realiseren is een intensieve samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven nodig. Dat deze samenwerking nu is opgezet, moet leiden tot een betere ondersteuning voor grondeigenaren bij de sanering. 

Een eerder Bodemconvenant heeft er al voor gezorgd dat de meeste vervuilde locaties in Nederland zijn gesaneerd of dat de risico's zijn beperkt. Het doel is nu de resterende locaties geïntegreerd aan te pakken en de procedures rondom sanering te vereenvoudigen. Het ministerie heeft hiervoor tot 2020 536 miljoen euro gereserveerd om provincies en gemeenten tegemoet te komen. 

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu