Veel meer investeren in defensie

Voorzitter, vorige week nog werd ik door de premier weggehoond toen ik wees op de Russische atoomdreiging. Nu blijkt dat als Deense marineschepen blijven meewerken aan het NAVO-raketschild zij een doelwit worden van een Russische kernaanval. Een ongekend dreigement. Het ‘Evil Empire’ is terug.

Voorzitter, ook onze marine is betrokken bij het NAVO-raketschild. Mijn vraag aan de premier: zijn er ook dreigementen uitgesproken richting Nederland?

Volgens de gevluchte Russische oppositieleider Garri Kasparov onderschat Europa het gevaar uit Moskou. Europa is zwak en naïef. Poetin zal steeds verder gaan als hij zwakheid bespeurt. Precies daarom, Voorzitter, moet er een wijziging komen in ons veiligheidsbeleid.

We moeten uitgaan van kracht: voer zwaardere economische sancties in en versterk onze krijgsmacht. Wij moeten jaarlijks 5 miljard extra investeren in defensie. In onze marine, land- en luchtmacht. Europa mag nooit een prooi worden voor de maniak Poetin.

Voorzitter, tot slot Griekenland. Dat land wordt geleid door een extreemlinkse bende en zal zijn beloftes niet nakomen. De Grieken zullen doorgaan met hun schaamteloze chantagepolitiek. Het geduld is nu echt op: Griekenland moet uit de eurozone en uit Schengen. Het is een te groot economisch en veiligheidsrisico geworden. Graag een reactie van de premier.

Dank u wel.