Pensioenbeheerder AGP investeert alsnog in windmolenpark

dinsdag 17 maart 2015, 9:47

DEN HAAG (PDC) - Pensioenbeheerder AGP overweegt 'enkele honderden miljoenen' te investeren in een windmolenpark bij Borselle. De afgelopen jaren zag AGP hier steeds vanaf. In 2013 werden helemaal geen nieuwe investeringen gedaan in duurzame energie. Er zou voorlopig niet geïnvesteerd worden in offshorewindturbines, gaf de beheerder vorig jaar juni nog aan.

Het windmolenpark bij Borssele heeft een investering nodig van €2,1 miljard. De reden dat AGP dit nu toch overweegt is mede te danken aan overheidssubsidies. Minister Kamp maakte eerder bekend dat de komende vijftien jaar €18 miljard beschikbaar is voor de aanleg van windparken. Deze subsidies kunnen de exploitatiekosten dekken, waardoor het energiepark na een eenmalige investering 'vrijwel gratis' stroom levert.

De pensioenbeheerder wil zijn investeringen in duurzame energie komende tijd verdubbelen. Vanuit de samenleving wordt er ook druk uitgeoefend om investeringen in fossiele energie af te bouwen. Vandaag biedt de actiegroep 'ABP fossielvrij' meer dan 10.000 handtekeningen aan het fonds aan. 

Bron: Volkskrant