VNL: BTW en accijnzen verlagen

Voorzitter, het gaat nog altijd slecht met onze economie: de groei is laag, de werkloosheid is hoog.

Maar wat doet het kabinet? Het kabinet verhoogt de accijnzen. En dat is slecht voor de automobilist, slecht voor de pomphouders en slecht voor onze economie.

Rutte II is de weg helemaal kwijt. Dit kabinet is verantwoordelijk voor onnodige faillissementen en onnodige werkloosheid. De VVD zou zich moeten schamen.

Voorzitter, mijn fractie wil de accijnzen op benzine en diesel met 10 procent verlagen. Ook willen wij een laag, uniform BTW-tarief van 15 procent. Die twee maatregelen zorgen voor een verlaging van de benzineprijs met liefst 20 cent per liter. Zo wordt autorijden weer leuk, zo wordt ondernemen weer een feest en zo kunnen pomphouders in de grensstreek eindelijk weer concurreren met de Belgen en Duitsers.

Onze plannen zijn een stuk ambitieuzer dan die van alle andere partijen in dit Huis.

En wat wij willen kan. De staatssecretaris kan het allemaal nalezen in het VNL-Belastingplan 2015. Onze plannen zijn keurig doorgerekend door het CPB .

Wat Nederland nu nodig heeft is lage belastingen: een lage vlaktaks, een lage BTW, een lage vennootschapsbelasting en lage accijnzen. Ons Belastingplan leidt tot een veel hogere economische groei en op termijn tot 800.000 extra banen.

Dat is wat Nederland nodig heeft. Is het kabinet bereid belastingen en accijnzen niet te verhogen, maar juist te verlagen? En wat is haar visie op een uniform BTW-tarief van 15 procent? Graag een reactie van de staatssecretaris.