Ons parlement telt 148 socialisten

Voorzitter, ons parlement is in de greep van het socialisme. Alle gevestigde partijen zijn er mee doordrenkt: van de PvdA tot de VVD en van de SP tot de PVV. Ik geef toe, er zijn hier en daar wat accentverschillen, maar in essentie houden alle gevestigde partijen van de staat. Er is eigenlijk slechts een debat in de brede definitie van de sociaaldemocratie. Het is links, linkser, linkst. Dit Huis telt 148 socialisten.

Maar wat Nederland nodig heeft is minder staat, minder socialisme en minder belastingen. Dat is de enige weg uit de crisis. Margaret Thatcher wist dat. Ronald Reagan wist dat. Wij weten dat. Maar dit kabinet weet dat helaas niet.

Voorzitter, mijn fractie overhandigde vorige week ons Fiscaalplan 2015. Keurig doorgerekend door het CPB. Wij hebben het beste structurele antwoord op de crisis.

Wij pleiten voor een lage vlaktaks van nog geen 23 procent, voor een uniform laag BTW-tarief, lagere tarieven in de vennootschapsbelasting en verlaging van de accijnzen. Dat is belastingverlaging, dat is liberalisme.

Maar onze premier kwam vorige week met een schokkend naïeve, linkse reactie op onze plannen. Ondeugdelijk ook. Nu gaan links en economisch ondeugdelijk wel vaker hand in hand, maar toch. Het werd gezegd door onze premier. Door een liberale premier nota bene die in vroegere tijden helden als Friedrich Hayek en Ludwig von Mises aanhaalde. Zij draaien zich om in hun graf.

Voorzitter, het kabinet verdedigt belastingverhoging. Het kabinet stelt dat een vlaktaks zo niet kan en spreekt over een slagveld qua inkomensverschillen. Het is Marx Rutte ten voeten uit.

Voorzitter, ons verhaal is weldegelijk het beste verhaal.

Want, Voorzitter, met onze lage vlaktaks pakken we de marginale druk eindelijk aan. Dat houdt in dat mensen er eindellijk echt op vooruit gaan als ze meer gaan werken. Dat is goed nieuws voor iedereen. Ook - en vooral zelfs - voor de lagere inkomensgroepen.

Ook voegen wij de pensioenpremies toe aan de salarissen van werknemers. Wij zijn voor keuzevrijheid. Wij kiezen voor het individu. Weg met dat paternalistische pensioenstelsel. Geef het geld terug aan de mensen.

Naast gigantische lastenverlichting, Voorzitter, leiden onze ideeën structureel tot één miljoen extra banen en een verdubbeling van de economische groei. Dat is precies wat Nederland nodig heeft. Wij zorgen voor een welvaartsrevolutie. Nederland wordt het Monaco aan de Noordzee.

Als het gaat om die effecten op werkgelegenheid en economische groei verwijs ik onder andere naar een recent Quidnovi-rapport, dat aan de basis ligt van onze CPB-doorrekening en naar tal van CPB-rapporten.

Voorzitter, na volgend jaar stoppen onze plannen natuurlijk niet. Op termijn, schaffen we ook de erf- en schenkbelasting af. En we schrappen de overdrachts-, assurantie-, en vermogensbelasting. De junk die overheid heet moet afkicken van haar belastingverslaving.

Hoe, Voorzitter, betalen wij onze plannen? Wij gooien de sloopkogel door de verzorgingsstaat. We schaffen vrijwel alle aftrekposten en toeslagen af. Het zinloos rondpompen van belastinggeld moet maar eens afgelopen zijn. Bij ons hebben de mensen die toeslagen en aftrekposten ook niet meer nodig. Wij geven het geld immers terug. We schaffen de ontwikkelingshulp af, we willen minder afdragen aan Brussel en de zorg - het rupsje nooit genoeg dat inmiddels aan obesitas lijdt - zetten wij op een streng dieet.

Voorzitter, drastische lastenverlaging is de enige manier om onze welvaart veilig te stellen. We moeten niet denken in beperkingen, maar in kansen. Niet in behoud, maar in groei.

In dit land, Voorzitter, houdt de ene helft de andere helft in stand. Wij kiezen voor het rendabele deel. Al genoeg partijen hebben een obsessie voor de minima. Nu betalen de mensen met een bruto jaarinkomen vanaf 40 duizend euro - dat is nog geen 3.100 euro bruto per maand - twee derde van alle sociale verzekeringspremies en 92 procent van alle inkomstenbelasting. Zij vormen de ruggengraat van Nederland. Zij zijn de nettobetalers van de verzorgingsstaat. Zij worden uitgekleed door de 148 socialisten in dit Huis. En, dat Voorzitter, moet stoppen.

Voorzitter, de staat is niet de oplossing, maar het probleem. Mijn fractie zegt: weg met het socialisme, leve het liberalisme, leve de markt.

Voorzitter, tot slot. Heel veel Nederlanders snakken naar een kleine overheid en lage belastingen. Nu is er eindelijk een partij die echt voor al die mensen opkomt, en die partij heet: VoorNederland - VNL.

Voorzitter, het is tijd voor verandering, het is tijd voor VNL.

Dank u wel.