Speech VNL bij de Algemene Beschouwingen

Dank u wel, mevrouw de Voorzitter. De wereld staat in brand en in Nederland smeult het. De grote geopolitieke ontwikkelingen in de wereld gaan niet aan ons land voorbij.

Het meest tragische voorbeeld is natuurlijk de aanslag op de MH17 waarbij bijna twee honderd Nederlanders om het leven kwamen.

De terreurdaden van Hamas en IS krijgen bijval in ons land. “Dood aan de Joden , klinkt het in onze straten. Het antisemitisme is terug van weggeweest. IS-vlaggen wapperen in de Haagse Schilderswijk. Nederlandse jihadisten moorden in Syrië en Irak. Minister Timmermans zou zeggen: “Wat zijn we toch een ongelofelijk goed land .

Voorzitter, de giftige cocktail van demografische ontwikkelingen en de islam hebben van grote delen van Afrika en het Midden-Oosten een kruitvat gemaakt dat explosiever is dan ooit. IS, Hamas en Boko Haram plegen ongekende gruweldaden. Leve de Arabische Lente!

In Europa, Voorzitter, is dit jaar een deel van het grondgebied van een soeverein land geannexeerd. Een enorme schending van het internationale recht.

De onrust in de wereld, Voorzitter, vraagt om krachtige antwoorden: mijn fractie wil daarom investeren in defensie en een streng immigratiebeleid.

Voorzitter, veiligheid hoort dé kerntaak van de overheid te zijn. Ronald Reagan had gelijk toen hij sprak over ‘vrede door kracht’. We moeten investeren in onze defensie. En dan heb ik het niet over die symbolische fooi van het kabinet. Nederland moet zo snel mogelijk gaan voldoen aan de verplichtingen in NAVO-verband. We moeten minimaal twee procent van ons nationaal inkomen uitgeven aan defensie. Wij zeggen: vijf miljard erbij.

Daarnaast, Voorzitter, snakt Nederland naar een streng immigratiebeleid. Landen als Australië en de Verenigde Staten stellen hoge eisen aan hun immigranten. Waarom doen wij dat niet? Het probleem ligt in Brussel. Nu nog bepaalt de EU ons immigratiebeleid. Dat moet veranderen. Nederland moet weer zelf kunnen beslissen wie we wel en wie we niet toelaten. En, Voorzitter, Zwarte Piet is natuurlijk van harte welkom.

Voorzitter, ook moet VVD-staatssecretaris Teeven het aantal asielzoekers drastisch terugdringen. Het lijkt er op dat hij naast zijn liberale hart een socialistische pacemaker heeft laten inbrengen. Maar Nederland is geen opvanghuis.

Voorzitter, alleen een streng immigratiebeleid leidt er toe dat de integratieproblemen niet nog verder uit de hand lopen. De massale immigratie vanuit niet-Westerse landen erodeert onze kernwaarden: de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, de scheiding van kerk en staat en de vrijheid van meningsuiting. In de woorden van Pim Fortuyn: “niet dweilen met de kraan open .

Voorzitter, niet-Westerse allochtonen zijn helaas nog steeds enorm oververtegenwoordigd in de misdaadcijfers. Criminele vreemdelingen moeten worden uitgezet. Terugkerende jihadisten moeten in administratieve detentie. Wij zijn voor reactivering van de dienstplicht. Iedereen wordt daar beter van: de krijgsmacht, de samenleving en al die kansloze jongeren.

Voorzitter, de misdaad in ons land vraagt om een keiharde aanpak. Wij willen hoge minimumstraffen. Geen taakstraffen voor zware criminelen, maar lange gevangenisstraffen. En wij willen één miljard extra voor politie en justitie. Alleen dan wordt Nederland veiliger.

Voorzitter, het gaat dus allesbehalve goed met Nederland. Dat geldt ook voor onze economie. Er is al jaren nauwelijks sprake van economische groei en de werkloosheid is gigantisch. Tegen de alsmaar voortdurende crisis bestaat maar één remedie, en dat is forse belastingverlaging.

Precies honderd jaar geleden werd in ons land de inkomstenbelasting ingevoerd. Wat is er mooier om nu, precies een eeuw later, die belasting drastisch te verlagen? Deze economische crisis vraagt om lastenverlaging, deze crisis vraagt om liberalisme.

Voorzitter, dit kabinet wordt, zoals u weet, mede gevormd door de VVD. Dat is een naar eigen zeggen liberale partij. Een partij die tijdens de laatste campagne het socialisme een groot gevaar noemde, maar nu hand in hand op het pluche zit met de Partij van de Arbeid.

Maar, Voorzitter, wat is er liberaal aan het verhogen van de BTW, het verhogen van de ontwikkelingshulp en een immigratierecord? Kortom, wat is er liberaal aan de VVD? De wereldberoemde econoom en Nobelprijswinnaar Milton Friedman zei ooit: “krab aan een Europese liberaal en er verschijnt een socialist . Voorzitter, aan de VVD hoef je niet eens te krabben.

Voorzitter, daarom zeg ik: een recessie houdt in dat je buurman zijn baan verliest, een crisis houdt in dat jij je baan verliest, herstel houdt in dat de premier zijn baan verliest.

Voorzitter, de door het kabinet aangekondigde lastenverlichting voor volgend jaar is niet meer dan een socialistisch doekje voor het bloeden. Een procentje meer hier, een procentje minder daar. Het is gerommel in de marge. Mijn fractie laat zien wat belastingverlaging werkelijk inhoudt.

Wij willen een lage vlaktaks van nog geen 23 procent, één laag BTW-tarief en veel lagere tarieven in de vennootschapsbelasting. We verlagen de accijnzen. Benzine wordt 20 cent per liter goedkoper. We voegen de pensioenpremies toe aan de lonen van werknemers. En nee, Voorzitter, het tekort of de staatsschuld lopen niet op.

Voorzitter, doet het kabinet wat wij willen, dan gaan veruit de meeste mensen er maandelijks honderden euro’s op vooruit. Op onze website vnl.nu kan iedereen zien hoeveel hij of zij er in de portemonnee bijkrijgt.

Voorzitter, onze ideeën zijn ook de oplossing voor de lage groei en de hoge werkloosheid, de twee grootste economische problemen van ons land. Onze plannen zorgen voor één miljoen extra banen en verdubbelen de economische groei. Hallo, salonliberalen van de VVD, horen jullie dat? Eén miljoen extra banen en verdubbeling van de economische groei.

Voorzitter, onze ideeën leiden tot een welvaartsrevolutie. Nederland wordt Monaco aan de Noordzee.

En, Voorzitter, wat wij willen, kan. Het CPB heeft een keurig stempeltje op onze plannen gedrukt.

Voorzitter, ik bied u hierbij met trots ons fiscale plan aan. Ik verzoek u deze uit te reiken aan de leden van het kabinet en mijn collega-fractievoorzitters. Ook onze belastingplannen voor de langere termijn staan er in: weg met de schenk- en erfbelasting. Doei overdrachts- en vermogensbelasting. Ik wens vooral de heer Zijlstra veel leesplezier. Zie het maar als een cursus liberalisme. Een echte liberaal zou er zijn vingers bij aflikken.

Hoe, Voorzitter, betalen wij lastenverlichting en forse investeringen in veiligheid? Door het aftrekposten- en toeslagencircus grotendeels af te breken. Die zijn ook bijna niet meer nodig, nu wij de belastingen drastisch verlagen. We maken een einde aan de ontwikkelingshulp. We snijden in de afdrachten aan de EU. We hervormen de sociale zekerheid, zonder de uitkeringen te raken. En verder beheersen we de kosten in de zorg dat, als een rupsje-nooit-genoeg, een steeds groter deel van de begroting opslokt.

Voorzitter, ik rond af. Heel veel Nederlanders snakken naar lage lasten, meer veiligheid en een streng immigratiebeleid. Tot dusver waren al die kiezers gedwongen te kiezen tussen de VVD en de PVV. Maar nu is er een alternatief. En dat alternatief heet VoorNederland - VNL.

Voorzitter, dit parlement bestaat uit 148 socialisten. Het is tijd voor verandering, het is tijd voor VNL.

Dank u wel.