VNL: Kabinet uitgeregeerd

Rutte II is visieloos, dat blijkt uit de Troonrede. Elke urgentie ontbreekt. Het kabinet is uitgeregeerd.

Nederland verkeert al jaren in crisis. Er is vrijwel geen economische groei en de werkloosheid is torenhoog.

Het kabinet laat de Koning zeggen: “een evenwichtige inkomensverdeling leidt tot banen en groei . Dat is socialistische onzin.

De enige remedie tegen de crisis is drastische lastenverlichting. Daarom pleit VoorNederland (VNL) voor het invoeren van een lage vlaktaks, een lage BTW en het verlagen van de accijnzen. Dat geeft de burger veel meer geld in de portemonnee.

Verder leidt ons, door het CPB doorgerekende, fiscale plan tot 1 miljoen extra banen en een verdubbeling van de economische groei. Precies wat Nederland nodig heeft.

Dit kabinet geeft miljarden uit aan ontwikkelingshulp en de EU. Maar ondertussen loopt onze krijgsmacht op zijn laatste benen; zijn overvallen, geweld en inbraken aan de orde van de dag en bereikte de immigratie een nieuw record. Het roer moet om.

VNL-fractievoorzitter Louis Bontes: “Dit kabinet is de weg volledig kwijt. Rutte II is een ramp voor het land. Ons land verdient beter. Wat Nederland meer dan ooit nodig heeft zijn lage belastingen, forse investeringen in veiligheid en een streng immigratiebeleid. Alleen dan komt Nederland er weer bovenop”.