VNL: schrap vluchten van en naar ebola-landen

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Infrastructuur en Milieu over het schrappen van vluchten van en naar ebola-landen.

  • 1. 
    Bent u bekend met de berichten ‘Piloten vrezen voor veiligheid’* en ‘Airlines are taking precautions after Ebola outbreak’**?
  • 2. 
    Kunt aangeven waarom KLM nog steeds vliegt op Nigeria - waar sprake is van een ebola-uitbraak - terwijl British Airways in het kader van de ziekte vluchten van en naar Liberia en Sierra Leone heeft geschrapt?
  • 3. 
    Hoe duidt u de angst onder het personeel van KLM om te vliegen op Nigeria en de oproep van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers aan KLM om informatie uit te wisselen over ebola?
  • 4. 
    Bent u bereid om het Nederlandse luchtruim te sluiten voor alle vluchten van en naar ebola-landen, totdat de uitbraak van de ziekte onder controle is? Zo neen, waarom niet?

*http://www.telegraaf.nl/binnenland/22950944/__Piloten_vrezen_voor_veiligheid__.html

**http://www.foxbusiness.com/markets/2014/08/08/airlines-are-taking-precautions-after-ebola-outbreak-passengers-should-be-alert/