Accijnzen drastisch verlagen

Voorzitter, vandaag spreken we opnieuw over de absurde accijnsverhogingen van dit kabinet. Na het vorige debat waar de staatssecretaris aangaf de verhoging van de accijns op diesel en LPG niet te willen terugdraaien, zijn er nieuwe cijfers voorhanden.

Uit de officiële CBS-cijfers blijkt dat er in april 2014 maar liefst 8 procent minder diesel is verkocht. Uit de cijfers blijkt verder dat er zelfs 12,5 procent minder LPG werd getankt. Vrijwel nergens ter wereld waren de brandstofprijzen al zo hoog als in Nederland. En toch vond het kabinet het nodig om de Nederlandse automobilist nog zwaarder te belasten. Diesel werd 3 cent en LPG zelfs 7 cent per liter duurder. De gevolgen zijn bekend, ondanks de wegkijk-mentaliteit van dit kabinet.

Voorzitter, faillissementen voor pomphouders in de grensstreek dreigen, waardoor de toch al enorme werkloosheid nog verder zal oplopen. Het kabinet had de accijnzen dan ook niet moeten verhogen, maar moeten verlagen. Lage lasten leiden immers tot meer koopkracht en tot meer economische groei. Een bekend principe voor veel liberalen.

Maar Voorzitter, de befaamde econoom Milton Friedman stelde het al: krab aan een Europese liberaal en je vindt een socialist. Voorzitter, aan deze VVD-staatssecretaris hoeven wij niets eens meer te krabben.

Mijn fractie roept het kabinet op de accijnzen te verlagen.

Motie:

De Kamer, gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de accijnsverhoging op LPG en diesel de Nederlandse economie ernstig schaadt, pomphouders in de grensstreek in zware problemen brengt en de automobilist nog verder raakt in de portemonnee,

verzoekt de regering de accijnzen op LPG en diesel te verlagen,

en gaat over tot de orde van de dag.

Van Klaveren