Guy Verhofstadt wil eurocommissaris voor bouw en vastgoed

woensdag 5 juni 2013, 15:38

DEN HAAG (PDC) - Europarlementariër Guy Verhofstadt (ALDE) stelt dat de EU gebaat is bij een eurocommissaris voor bouw en vastgoed. Dat zei hij op een bijeenkomst van het Inspiratieforum van Provada. Verhofstadt denkt dat de Europese Commissie meer aandacht zou moeten besteden aan deze sector.

De daling van de productie in de bouwsector van 5% in 2012 en de verwachte daling van nog eens 1,5% in 2013 zijn volgens Verhofstadt tekenen dat Europa in moet grijpen. "De Europese Commissie en het EP maken zich druk over de crisis in de Europese staal- en auto-industrie. Maar de bouw- en vastgoedsector is veel groter en belangrijker. Als het met deze sector goed gaat, gaat het ook goed met de economie."

De drooglegging van de kredietmarkt is funest voor de bouw- en vastgoedsector, aldus Verhofstadt. "Door een bankenunie in te stellen kan deze drooglegging worden opgeheven, waardoor banken weer geld beschikbaar kunnen stellen voor bouwprojecten." Verhofstadt denkt verder dat de invoering van euro-obligaties en de vervolmaking van de Economische en Monetaire Unie (EMU) ook zullen helpen.

Bron: Vastgoedmarkt.nl