JOVD Zoetermeer negatief over stadsforum

De JOVD Zoetermeer en omstreken, een afdeling van de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, ziet niets in de plannen van de Zoetermeerse coalitie om een stadsforum te laten bouwen. Het stadsforum is een duur cultureel project waarin het stadsmuseum, de bibliotheek en het filmhuis bijeen worden gebracht. In het voorjaar besluit de gemeenteraad over de komst van het stadsforum.

Voorzitter Duco Mülder: “De komst van het stadsforum zal de Zoetermeerse belastingbetaler 1 miljoen euro per jaar extra kosten. In tijden waarin de gemeente 12 miljoen moet bezuinigen is dit plan uiterst onverstandig. Dit geld kan veel beter besteed worden”

Bovendien kampen andere culturele instellingen in Zoetermeer al met financiële problemen. Zo heeft het Stadstheater moeite rond te komen en staat de toekomst van het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) op losse schroeven. “Laten we eerst beginnen met het redden van de voorzieningen die er al zijn voordat we aan nieuwe projecten beginnen” stelt Duco Mülder.

Het stadsforum zou volgens voorstander D66 bijdragen aan een bruisende binnenstad. De JOVD denkt ook dat een bruisende stad belangrijk is; echter heeft de JOVD sterkte twijfels of een nieuw gebouw voor de bibliotheek, het stadmuseum en een filmhuis bijdragen aan die zogenoemde ‘bruis’.

Alexander Pechtold noemde zijn D66 vorig jaar bij een sprekersavond van de Zoetermeerse JOVD liberaal. De Zoetermeerse JOVD vindt desalniettemin dat dit plan echt niet bij het liberale gedachtengoed past. Volgens dit gedachtengoed zou de overheid zich zo min mogelijk moeten bemoeien met cultuur. Ook de liberale moederpartij van de JOVD, de VVD, heeft het plan voor de komst van een stadsforum in het verleden helaas niet afgewezen. De jonge liberalen willen de VVD en D66 daarom nogmaals graag wijzen op hun liberale gedachtengoed.

De Zoetermeerse JOVD hoopt daarom dat de gemeenteraad afziet van de plannen voor de bouw van een stadsforum. “Het stadsforum staat er gelukkig nog niet. Ik roep alle partijen in de gemeenteraad daarom op om tegen dit dure plan te stemmen.” aldus Duco Mülder.