Resolutie over terrorismebestrijdingsbeleid uitgesteld

Een stemming over een resolutie over de maatregelen die ter bestrijding van terrorisme sinds 11 september 2001 in Europa zijn genomen, is op verzoek van rapporteur Sophie in 't VELD (ALDE, NL) uitgesteld. De ontwerpresolutie riep op tot een grondige beoordeling van de kosten, doeltreffendheid en impact op de burgerlijke vrijheden van het EU-terrorismebestrijdingsbeleid.

"Het lijkt erop dat de posities zijn verschoven en de controverse rond dit rapport is toegenomen", zei rapporteur in 't Veld. Ze vroeg om meer tijd om namens het Europees Parlement een sterker gemeenschappelijk standpunt over het onderwerp op te bouwen.

De beslissing om de stemming uit te stellen werd genomen met 400 stemmen voor, 268 tegen en 6 onthoudingen. De ontwerpresolutie zal nu opnieuw door de commissie burgerlijke vrijheden worden onderzocht.

De ontwerptekst deed een beroep op de Commissie om tot nu toe goedgekeurde maatregelen ter bestrijding van het terrorisme "grondig te analyseren" en hun kosten, doeltreffendheid en impact op burgerlijke vrijheden te beoordelen.