Tentoonstelling 'Onderweg in Europa' in hoofdkantoor ANWB

dinsdag 8 februari 2011, 16:29

DEN HAAG (PDC) - In het hoofdkantoor van de ANWB wordt momenteel de fototentoonstelling 'Onderweg in Europa - een reis langs 27 kruispunten' gehouden. De foto's zijn gemaakt door fotograaf en journalist Bruno van den Elshout, die in 2007/2008 een rondreis door de Europese Unie maakte.

Het doel van zijn reizen was het in beeld brengen van verschillen en overeenkomsten in de verschillende lidstaten van de EU. Omdat de geschoten beelden voor toeristen vaak herkenbare plaatjes opleverden, besloot de ANWB deze in haar hoofdkantoor tentoon te stellen.

'Onderweg in Europa' heeft voor de ANWB ook een bijzondere betekenis vanwege de vele weergaves van wegindelingen, verkeerstekens en straatbeelden. Uit de tentoonstelling blijkt hoezeer deze zaken in geheel Europa gestandaardiseerd zijn. Diverse Europese verkeersorganisaties, waaronder de ANWB, speelden daarbij in het begin van de twintigste eeuw een belangrijke rol.

De fototentoonstelling is tot en met vrijdag 15 april te bezoeken in het ANWB-bezoekerscentrum 'De Rotonde' aan de Wassenaarseweg 220 te Den Haag. Het centrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 17:00.