Kabinet zet alleenstaande ouder in de kou

Foto Flickr bw14

Het kabinet maakt het bijna onmogelijk voor alleenstaande ouders om rond te komen. De voorgenomen bezuiniging op de alleenstaande ouderkorting leidt tot een inkomensachteruitgang van honderden euro’s voor alleenstaande ouders met kinderen boven de twaalf. Dat is niet eerlijk. Dit kabinet met oudere mannen denkt dat een puberend kind geen aandacht meer nodig heeft. Het tegenovergestelde is waar. Daarom wil ik deze bezuiniging tegengaan.

Het kabinet wil de alleenstaande ouderkorting die nu geldt voor alleenstaande ouders met kinderen tot zevenentwintig jaar alleen nog maar toekennen aan alleenstaande ouders met kinderen tot twaalf jaar.

De opvoeding is bij twaalf jaar echt nog niet klaar, moeten deze ouders dan maar voltijds werken? Daarbij is de kans groot dat alleenstaande ouders met een kind van twaalf ook jongere kinderen hebben. Met daarbij de duurder wordende kinderopvang zitten deze ouders in de knel. Een derde van hen leeft al onder het sociaal minimum. Ze doen hun stinkende best, maar alle maatregelen van het kabinet zijn er op gericht om ze meer afhankelijk te maken. Werk en zorg combineren was al moeilijk voor alleenstaande ouders. Dat dit kabinet ervoor kiest de werkende alleenstaande ouders zo zwaar in de portomonnee te treffen en de villabewoners ontziet moet eerlijker. Ik pleit ervoor dat deze onevenredig harde bezuiniging ongedaan wordt gemaakt.