Inschrijving voor sollicitatieprocedure EU voor specialisten geopend

donderdag 6 mei 2010, 16:22

De EU is op zoek naar specialistische beleidsmedewerkers in vijf profielen (zie hieronder). Het specialistenconcours is gestart op 29 april 2010 en zal ongeveer 9 maanden duren. Deze selectieprocedure zal resulteren in een reservelijst van 72 kandidaten, die gerekruteerd kunnen worden voor een functie bij de Europese Unie.

Deadline voor inschrijving is 28 mei 2010 om 12.00 uur 's middags, Brusselse tijd.

In tegenstelling tot de breed inzetbare algemene beleidsmedewerkers bij de EU, zullen specialisten zich vooral bezig houden met werkzaamheden op hun eigen vakgebied. Voor elke specialisatie worden kandidaten gezocht met een relevante universitaire opleiding en, afhankelijk van het functieniveau, enige jaren werkervaring.

De EU is op zoek naar kandidaten met de volgende profielen in functieniveaus AD5-AD8:

  • Bibliothecarissen/informatiewetenschappers (AD5)
  • Audiovisueel ingenieur/producent (AD5)
  • Specialisten op het gebied van beveiliging van informatiesystemen (AD7)
  • Mededingingsjuristen (AD8)
  • Bedrijfseconomen (AD8)

Toelatingseisen

Om mee te mogen doen aan dit concours, moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Staatsburger zijn van één van de lidstaten van de Europese Unie.
  • Grondige kennis bezitten van één van de 23 officiële talen van de Europese Unie.
  • Behoorlijke kennis bezitten van een tweede taal, waarbij je kunt kiezen uit Duits, Engels of Frans.

Bij sluiting van de inschrijving in bezit zijn van het gevraagde diploma en de eventueel benodigde jaren werkervaring. De precieze toelatingseisen verschillen per profiel (zie meer informatie).

Aanmelden

Om mee te doen aan dit concours, meld je je aan via je persoonlijke EPSO-account. Dit is een online profiel waarin je o.a. je diploma's en opleidingen, je werkervaring, je talenkennis en je motivatie invult. Wie al eerder aan een concours meegedaan heeft, beschikt al over een account en wordt verzocht zich daarmee aan te melden voor dit concours. Wie nog niet beschikt over een EPSO-account kan er één aanmaken via de site van EPSO.

De uiterste datum om je aan te melden voor dit concours is 28 mei 2010 om 12.00 uur 's middags, Brusselse tijd. Wij adviseren om niet tot het laatste moment te wachten met aanmelden, gezien de grote hoeveelheid in te vullen gegevens.

Meer informatie

Bovenstaand overzicht is slechts een samenvatting van de informatie die beschikbaar is op de website van EPSO en in de Publicatiebladen van de Europese Unie. De precieze functieomschrijvingen, toelatingseisen en selectieprocedures verschillen per profiel. Klik op de volgende links om meer te lezen over de afzonderlijke profielen:

We raden je aan om ook de volgende algemene informatie door te nemen:

Vragen

Verdere vragen over de selectieprocedure en de inhoud van het concours kun je direct stellen aan EPSO via hun website. Ook WerkenbijdeEU.nl bereikbaar voor vragen over dit concours. Sinds kort beschikken wij over een nieuw e-mail adres: info@werkenbijdeEU.nl .