Voorlichtingsdag over nieuwe concours: 18 maart

dinsdag 23 februari 2010, 10:05

Op donderdag 18 maart organiseert WerkenbijdeEU.nl (voorheen het Bureau Internationale Ambtenaren) een bijeenkomst om starters en young-professionals te informeren over het werken voor de Europese Unie en de vernieuwde sollicitatieprocedure, het concours.

Waarschijnlijk zullen demissionair staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans en Sophie in 't Veld, lid Europees Parlement voor D66, vertellen over hun ambities, hun ervaringen en hun toekomst binnen de Europese Unie. Een voorlichter van het Europees Bureau voor Personeelsselectie zal aanwezig zijn om informatie te geven over het concours (selectieprocedure) en de Europese carrièreperspectieven. Daarnaast zullen starters en meer ervaren 'EU-ambassadeurs' vertellen over hun loopbaan binnen de EU en concrete informatie geven over het concours. Tijdens een netwerkborrel kan persoonlijk met de EU-ambassadeurs worden gesproken.

Deze bijeenkomst richt zich met name op wo-studenten in het laatste jaar van hun studie en young-professionals met maximaal 3 jaar werkervaring. De gevraagde opleidingen bij het concours zullen zijn: European Public Administration (staat open voor alle studierichtingen), Law, Economics, Audit, Information and Communication Technology.

De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Voor iedereen die door aanvang van deze bijeenkomst geen tijd heeft om te dineren, zorgt werkenbijdeEU.nl voor een lichte maaltijd.

Bron: nieuwsbrief BIA, 22 februari