Euro Fotowedstrijd 2010 - deadline 31 maart 2010

donderdag 4 februari 2010, 16:55

De invoering van de euro in 1999 was een grote stap vooruit voor de Europese integratie. Het is ook één van de grootste succesverhalen, de euro is nu de munt van 329 miljoen EU-burgers. 

Het directoraat-generaal voor Economische en financiële zaken van de Europese Commissie nodigt jongeren uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd met als thema: 'De euro: Wat betekent hij voor ons?'.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voor wie is deze wedstrijd bedoeld?

De fotowedstrijd is gericht op jongeren tussen 14 en 18 jaar uit de 27 lidstaten van de Europese Unie. Met deze wedstrijd kunnen jongeren leuke prijzen in de wacht slepen:

  • Ieder winnend team in de 27 EU-lidstaten maakt kans op een professionele Pen Drive (voor het bewerken van afbeeldingen, sketches, digitale foto ontwikkeling en webpagina ontwerp).
  • De 7 teams met de hoogste score zullen worden uitgenodigd in mei 2010 in Brussel om kennis te maken met de stad, EU instellingen en voor de prijsuitreiking waar het beste team wordt bekend gemaakt. Hierbij neemt het directoraat-generaal voor Economische en financiële zaken van de Europese Commissie de kosten van drie jongeren en één begeleider voor de accommodatie en het vervoer voor haar rekening.
  • Van de 7 teams zal het team met de hoogste score worden gekozen en alle leden van dit team ontvangen een Nikon D3000 Digital SLR Camera met bijbehorende accessoires (zoom lens, memory card en cameratas).

2.

Hoe kun je deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd is het de bedoeling om een team te vormen dat bestaat uit medeleerlingen of (sport)vrienden en vriendinnen. Elk team bestaat uit twee of drie jongeren en één volwassene die samen één document insturen. Het document dat je opstuurt bestaat uit een originele foto, gemaakt door het team, dat jouw kijk op de euro weergeeft. Wat betekent de euro voor jullie? Wat vinden jullie er leuk aan? Ook voegt het team een kort beschrijving toe bij de foto. Het uiteindelijke document zal worden beoordeeld door een pan-Europese jury die in elk van de 27 EU-lidstaten een winnend team zal kiezen.

Inzendingen kunnen worden ingestuurd tot uiterlijk 31 maart 2010 . Ga snel naar de website www.euroinphoto.eu voor meer informatie. Op deze website kun je ook je deelnameformulier downloaden.

3.

Vragen?

Heb je een vraag over de fotowedstrijd, neem dan even contact op met Hollands Handelen door een email te sturen naar nederland@euroinphoto.eu of te bellen op het nummer 010 218 5000.