Deze week in het Europees Parlement: commissievergaderingen

De laatste week vóór de zomervakantie is een drukke voor de leden van het Europees Parlement, met commissiezittingen waarin de Parlementsleden zich buigen over vraagstukken die variëren van internationaal terrorisme tot luchtverontreiniging, de toenemende problemen inzake prostitutie tot de effectiviteit van de structuurfondsen van de EU. Ook zullen de ministers die het Franse voorzitterschap van de EU vertegenwoordigen voor de commissies verschijnen om hun werkprogramma's te presenteren.

De commissie Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken zal deze week stemmen over een rapport inzake het strafbaar stellen van het aanzetten tot terrorisme, evenals een verwant rapport over de bescherming van persoonsgegevens als onderdeel van justitiële samenwerking. Beide stemmingen vinden plaats op maandag.

Op dinsdag zal een verordening tot het opleggen van strengere regels voor nieuwe auto's in stemming worden gebracht in de milieucommissie. We zullen een artikel publiceren over de gezamenlijke inspanningen van de EU-lidstaten om de CO2-emissies te verminderen.

In een hoorzitting in de commissie Regionale ontwikkeling zal de doeltreffend van de structuurfondsen van de EU worden behandeld (dinsdag).

Ook op dinsdag zal Hebson Makuvise, woordvoerder in Europa voor de Zimbabwaanse Beweging voor Democratische Verandering (MDC), de commissie Ontwikkelingssamenwerking toespreken. U kunt meer over dit onderwerp vinden op de voorpagina van onze website op woensdag.

Delegaties van het Europees Parlement en de Raad delegaties zullen tenslotte op donderdag overleg voeren met het oog op het bereiken van een voorlopig akkoord over de begroting van 2009.

REF.: 20080714STO34069