Klimaatverandering op de agenda van Pöttering's bezoek aan Denemarken

Tijdens het tweedaagse officiële bezoek aan Denemarken van de voorzitter van het Europees Parlement, Hans-Gert Pöttering, stonden twee thema's op de agenda: onmiddellijke actie om de gevolgen van klimaatverandering te verlichten en de Deense bekrachtiging van het Hervormingsverdrag.

Tijdens zijn bezoek aan Denemarken op dinsdag hield Pöttering besprekingen met de Deense premier, Anders Fogh Rasmussen, en ontmoette hij  belangrijke Deense parlementsleden.

Pöttering gaf ook een toespraak over het gevaar van klimaatverandering aan studenten van de Universiteit van Kopenhagen. In de toespraak zei hij dat de klimaatverandering "elk aspect van ons leven beïnvloedt: ons ecosysteem, onze gezondheid, onze gewoonten, onze productiemethodes, en inderdaad ook onze veiligheid ". Hij prijsde Denemarken voor het constant houden van het energieverbruik sinds 1972 wat "het verband tussen groei en CO2-emissies" had verbroken. Hij gebruikte de toespraak ook om Denemarken aan te sporen om het Hervormingsverdrag te bekrachtigen zodat de Unie "een antwoord heeft op de uitdagingen van globalisering".

Op de eerste dag van zijn bezoek had Pöttering ook een ontmoeting met Koningin Margrethe II. Op woensdag 2 april zal hij de minister van Economische Zaken, Bendt Bendtsen, ontmoeten, een publieke bijeenkomst over EU-zaken bijwonen en het Europees Milieuagentschap in Kopenhagen bezoeken.

Denemarken werd lid van de Europese Unie in 1973. De inwoners van Denemarken - 5,4 miljoen mensen - worden momenteel vertegenwoordigd door 14 leden in het Europees Parlement.