Peter R. de Vries biedt met 55 stellingen voor elk wat wils

dinsdag 1 november 2005, 11:01

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft gisteren met het publiceren van 55 stellingen zijn politieke ideeën ontvouwd. In 2007 wil hij met zijn partij, PRDV (Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang), aan de Tweede-Kamerverkiezingen meedoen.

Opvallende punten zijn: invoering van de gekozen minister-president en gekozen burgemeester, afschaffing van de Eerste Kamer, verhoging van de ontwikkelingshulp, gratis openbaar vervoer, invoering van sociale dienstplicht, verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd en een verplichte DNA-registratie voor alle Nederlanders.

De Vries doet alleen mee aan de verkiezingen als uit een NIPO-enquête op 16 december blijkt dat ten minste 41 procent van de kiesgerechtigden wil dat de PRDV in de Kamer komt. Hij wil geen rol in de marge. Haalt de partij dat percentage niet (ook al blijft hij er maar één procent onder) dan ziet hij af van verdere politieke ambities. Daarmee wil hij afstand nemen van de huidige politici, die volgens De Vries oneerlijk zijn. Hij verwijt hen verder wereldvreemd te zijn en achterkamertjespolitiek te bedrijven.

bron: Trouw, website PRDV