Drs. D. (Ram) Ramlal
Haagse Surinamer die in 1992 als Hindoe het eerste niet-christelijke Tweede Kamerlid voor het CDA was. Tevens de eerste Nederlander van Surinaamse afkomst in de Tweede Kamer en eerder al de eerste migrant in de Haagse gemeenteraad. Was in Den Haag werkzaam in het maatschappelijk werk, met name onder drugsverslaafden en werd daar in 1989 wethouder van maatschappelijke dienstverlening, welzijn en gezondheidszorg. In de Tweede Kamer onder meer woordvoerder volkshuisvesting en minderhedenbeleid. Zijn aantreden als Kamerlid leidde in het CDA tot discussies over het christelijke karakter van de partij. In 1994 stond hij niet meer op een verkiesbare plaats.
CDA
functie(s) in de periode 1992-1994: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-regioverantwoordelijke, Medefinancieringsorganisatie Ontwikkelingssamenwerking (Zuidoost-Azië en Suriname), van 1988 tot juli 1989
-
-wethouder (van maatschappelijke dienstverlening, welzijn en gezondheidszorg) van 's-Gravenhage, van 20 juli 1989 tot 16 juni 1992
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 16 juni 1992 tot 17 mei 1994
-
-directeur Sociaal Pedagogische Dienst, West-Zuid-Holland, van 1995 tot 1996
-
-directeur Sociaal Pedagogische Dienst, Zuid-Holland-Noord (MEE-Z-H-Noord), van 1996 tot 2020
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
-
-secretaris Raad van Toezicht MTNL (Multiculturele Televisie Nederland)
-
-lid bestuur Bedrijfsfonds voor de pers, vanaf 1 augustus 2002
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Enige tijd na zijn aantreden als Kamerlid ontstond een discussie rond zijn persoon vanwege 'snoepreisjes' die hij als wethouder zou hebben gemaakt. Die beschuldigingen werden echter niet hard gemaakt.
verkiezingen
-
-Was in 1994 nummer 51 op de CDA-kandidatenlijst bij de Tweede Kamerverkiezingen en werd niet herkozen
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.