M.C.W. (Marry) Visser-van Doorn
CDA-politica, die vijf jaar met veel inzet en enthousiasme lid van de Tweede Kamer was. Afkomstig uit de kring van de vrouwenorganisatie van het CDA en voormalig voorzitter van de Bond van Plattelandsvrouwen. Hield zich met uiteenlopende onderwerpen bezig op het gebied van onder meer emancipatiebeleid, cultuur, welzijn en buitenlandse zaken (vrouwen en ontwikkeling). Had grote culturele belangstelling en zette zich met name in voor het behoud van historische boerderijen en andere monumenten. Spande zich daarnaast in voor grotere waardering voor vrijwilligers. Hechtte zeer aan het contact met kiezers en verzorgde vele spreekbeurten.
CDA
functie(s) in de periode 1997-2002: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-voorzitter Commissie Cultuurbereik, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vanaf 2006
-
-lid Raad van Commissarissen Rabobank Vijfherenlanden, van 10 juli 2007 tot juli 2009
afgeleide functies, presidia etc.
lid parlementaire onderzoekscommissie 'Asbestproblematiek Cannerberg' (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van augustus 1997 tot januari 1998
comités van aanbeveling, erefuncties etc.
lid Comité van Aanbeveling Glascentrum Leerdam
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Hield zich in de Tweede Kamer vooral bezig met cultuur, emancipatie, sociale zaken (zorg en werk) en buitenlandse zaken (vrouwen en ontwikkeling), en verder met milieu (afval, duurzaam bouwen) en welzijn (oorlogsgetroffenen).
-
-Zette zich in voor behoud van de Nederlandse taal. Stelde in 1999 kamervragen aan staatssecretaris Van der Ploeg over het feit dat de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival niet in het Nederlands maar in het Engels zong.
-
-Woonde als Kamerlid diverse VN-conferenties bij, met name op het gebied van sociale zaken en emancipatie
aangemelde gegevens
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.