Drs. M.M.H. (Margreet) Kamp
VVD-Tweede Kamerlid, oorspronkelijk afkomstig uit het Twentse land. Was werkzaam in het maatschappelijk werk en de gezondheidszorg, en bij de Nationale Kruisvereniging. Na een vrij onopvallende start als Kamerlid werd zij later een belangrijk VVD-woordvoerder op het gebied van de volksgezondheid. Was voorts vier jaar voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Onderwijs en lid van het Kamerpresidium. Nuchtere, tamelijk onafhankelijke afgevaardigde, die stevig voor haar mening uitkwam en vooral afging op haar eigen oordeel. Overleed kort na haar vertrek uit de Kamer.
VVD
functie(s) in de periode 1982-1998: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-maatschappelijk werkster, van 1965 tot 1971
-
-parttime docente, van 1972 tot 1974
-
-beleidsmedewerkster Centrale Raad voor Gezinsverzorging, van 1974 tot 1979
-
-hoofd afdeling Zorgverlening, Nationale Kruisvereniging, van 1979 tot 1982
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 11 november 1982 tot 3 juni 1986
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 30 juli 1986 tot 14 september 1989
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 5 april 1990 tot 19 mei 1998
-
-plaatsvervangend lid Presidium (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 13 juni 1995 tot 26 juni 1997
-
-lid Presidium (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 26 juni 1997 tot 19 mei 1998 (zesde ondervoorzitter)
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Was woordvoerster volksgezondheid, welzijnsbeleid, onderwijs en natuurbeleid van de VVD-Tweede Kamerfractie. Voerde in 1988 namens haar fractie het woord bij de behandeling van de ontwerp-Tabakswet. Hield zich ook bezig met lokale omroep.
-
-Diende in 1998 samen met zijn Roger van Boxtel (D66) en Willie Swildens-Rozendaal (PvdA) een initiatiefwetsvoorstel in over het uit het strafrecht halen van zorgvuldig uitgevoerde euthanasie. Het door Olga Scheltema-de Nie als eerste ondertekenaar overgenomen voorstel werd op 24 september 1998 ingetrokken, nadat het kabinet-Kok II de inhoud had overgenomen in een eigen wetsvoorstel. (26.000)
-
-H. Visser, "Wie is Wie In de Tweede Kamer?" (1983)
-
-"Ach, als je een willekeurige Nederlander vraagt tien Tweede-Kamerleden te noemen, haalt hij dat niet", in: A. Groen e.a. (red.), Vrouwen en het Binnenhof (1985), 71
-
-T. van Rijckevorsel en H. Enkelaar, "Wie is Wie In de Tweede Kamer?" (1988)
-
-Toof Brader en Marja Vuijsje, "Haagse portretten. Tweede-Kamerleden, ministers, staatssecretarissen" (1995)
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.