E.M.P. (Liesbeth) Baarveld-Schlaman
Eerste Kamerlid voor de PvdA uit Flevoland. Was afkomstig uit de bestuurlijke geledingen van de Rooie Vrouwen. Buitenland-woordvoerster van de PvdA-Eerste Kamerfractie en voorzitter van de vaste commissie Buitenlandse Zaken in de Eerste Kamer. In 1991 strandde een poging van haar fractie om haar nog voor de verkiezingen als eerste vrouwelijke Senaatsvoorzitter naar voren te schuiven op een veto van andere partijen. Zij gaven de voorkeur aan Tjeenk Willink. Zelfbewuste vrouw, die soms opviel door haar uitbundige kleding.
PvdA
functie(s) in de periode 1981-1995: lid Eerste Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-lid raad Openbaar Lichaam "Z.IJ.P." (Zuidelijke IJsselmeer Polders) te Lelystad, van 1971 tot 1975
-
-lid dagelijks adviescollege Openbaar Lichaam Z.IJ.P. (Zuidelijke IJsselmeer Polders) te Lelystad, van 1972 tot 1974 (belast met sociale zaken en gezondheidszorg)
-
-lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 10 juni 1981 tot 13 juni 1995
-
-lid Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa en West-Europese Unie, van 28 juni 1992 tot 25 september 1995
-
-rapporteur over mensenrechten in het Midden-Oosten (Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa)
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Was woordvoerster buitenlandse zaken en defensie van de PvdA-Eerste Kamerfractie. Hield zich ook bezig met verkeer en waterstaat. Voerde in 1992 namens haar fractie het woord bij de behandeling van het wetsvoorstel tot goedkeuring van het Verdrag van Maastricht.
opvallend stemgedrag (0/3)
In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.
-
-Werd in november 1990 door de PvdA-Eerste Kamerfractie gekandideerd voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer, maar trok zich in juni 1991 terug nadat was gebleken dat andere partijen haar niet wensten te kiezen
-
-Behoorde in 1991 tot de twaalf leden van haar fractie die zich uitspraken tegen militair optreden tegen Irak
verkiezingen
-
-In 1981 gekozen door Groep II: Gelderland, Overijssel, Groningen en Drenthe
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.