Drs. A.C. (Toos) Grol-Overling
Katholiek Eerste Kamerlid van het CDA uit Twente. Deskundige op het gebied van onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Was in Tanzania werkzaam als docente en onderzoeker en had zodoende zelf kennis kunnen opdoen van problemen in de ontwikkelingslanden. Was na een studie pedagogiek docente, onder meer aan de Sociale Academies in Hengelo en Enschede. Had ook de nodige kennis van de Antillen en was voorzitter van de vaste kamercommissie die zich daarmee bezighield. Resoluut Eerste Kamerlid, dat met veel overtuiging de standpunten van haar fractie verwoordde.
CDA
functie(s) in de periode 1982-1999: lid Eerste Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-stafdocente Sociale Academies te Enschede en Hengelo (Ov.), van 1969 tot 1984
-
-lid gemeenteraad van Hengelo (Ov.), van 1 september 1970 tot 1976
-
-lid Provinciale Staten van Overijssel, van 7 juni 1978 tot januari 1982
-
-lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 26 januari 1982 tot 8 juni 1999
-
-stafdocente psychologie en groepsdynamica, Conservatorium te Enschede, van 1984 tot 1993
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
-
-lid Interparlementaire Commissie van de Taalunie, van 1991 tot 1999
-
-lid geschillencommissie confessioneel Middelbaar Beroepsonderwijs, vanaf 1994
afgeleide functies, presidia etc.
-
-voorzitter vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse- en Arubaanse Zaken (Eerste Kamer der Staten-Generaal), van 23 juni 1987 tot 8 juni 1999
-
-plaatsvervangend voorzitter vaste commissie voor Onderwijs (Eerste Kamer der Staten-Generaal), van 25 juni 1991 tot 11 juni 1995
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Was onderwijswoordvoerster van de CDA-Eerste Kamerfractie. Hield zich ook bezig met Koninkrijksaangelegenheden.
opvallend stemgedrag (0/8)
In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.