Jhr. R.A. (Ron) Meyer
Ouderenafgevaardigde, die zich, toen hij in een tussentijdse vacature werd benoemd, direct aansloot bij de fractie-Nijpels (Senioren 2000). Was voordien als medewerker van die fractie. Voor hij de politiek inging, werkte hij in het bedrijfsleven en de gehandicaptenzorg. Was op laatstgenoemde terrein ook in bestuursfuncties actief. Diende een initiatiefvoorstel in dat overerving van adellijke titels op vrouwen mogelijk moest maken.
Groep-Nijpels
functie(s) in de periode 1996-1998: lid Tweede Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-PvdA (Partij van de Arbeid), van 1952 tot 1994
-
-D'66 (Democraten 1966), van 1966 tot 1972
-
-AOV (Algemeen Ouderen Verbond), van 1994 tot juni 1995
-
-Senioren 2000, van augustus 1995 tot 1998
-
-VSP (Verenigde Senioren Partij), vanaf 1999
lid tussentijds gevormde fractie(s)
groep-Nijpels (Tweede Kamer der Staten-Generaal), van 3 september 1996 tot 19 mei 1998
-
-pensioen (maakte gebruik van een v.u.t.-regeling)
-
-interim-manager bij bedrijven
-
-zelfstandig bouwer woon-zorgappartementen "Perumahan Holding" B.V., van 1993 tot 1994
-
-beleidsmedewerker AOV-fractie (later Groep-Nijpels) Tweede Kamer der Staten-Generaal, van mei 1994 tot 3 september 1996
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 3 september 1996 tot 19 mei 1998
gevangenschap/internering
gevangenschap in Japans gevangenenkamp in Nederlands-Indië
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
-
-lid Raad van Toezicht Stichting "Oranje Staete - Huize Marijke Elisabeth" te Hilversum
-
-lid bewonerspatform Indische woonzorg
afgeleide functies, presidia etc.
lid commissies (gemeenteraad van Nieuwegein), van 1998 tot 2004
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Hield zich in de Tweede Kamer vooral bezig met sociale zaken, economische zaken, buitenlandse zaken, Antilliaanse zaken en Europese zaken
-
-Diende op 8 mei 1998 (twee dagen na de verkiezingen) een initiatiefwetsvoorstel in om sekseneutrale verervingsregels in te voeren in de Wet op de adeldom. Aangezien hij niet werd herkozen, verzocht het presidium hem een medeondertekenaar te zoeken die wel deel uitmaakte van de nieuwe Kamer. Bij brief van 18 mei 1998 deelde hij geen 'woordvoerder' te hebben kunnen vinden en het wetsvoorstel daarom in te trekken.
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.