Ir. B.J. (Jan) Odink
LPF-staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in het kabinet-Balkenende I. Had onder meer bemoeienis met de kokkelvisserij en het (Europees) visserijbeleid. Van huis uit landbouweconoom en eerder onder meer secretaris van het Productschap Vee en Vlees. Na zijn staatssecretariaat werd hij voorzitter van het Productschap Vis. Stond in 2003 op de kandidatenlijst van de LPF bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar omdat hij niet werd gekozen eindigde daarmee zijn (korte) politieke loopbaan.
LPF
functie(s) in de periode 2002-2003: staatssecretaris
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-beleidsmedewerker Productschap Vee en Vlees, van 1971 tot 1980
-
-secretaris Hoofdafdeling Veehouderij en Landbouwschap te 's-Gravenhage, van 1980 tot 1985
-
-secretaris bestuur Productschap Vee en Vlees te Rijswijk (Z.H.), van 1985 tot 22 juli 2002 (tevens sectordirecteur 'rood vlees')
-
-staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (onder andere belast met visserij en dierenwelzijn), van 22 juli 2002 tot 27 mei 2003
-
-voorzitter Productschap Vis, van 1 januari 2006 tot 1 januari 2010
takenpakket (staatssecretaris)
-
-Was als staatssecretaris belast met 1. aangelegenheden betreffende de visserij; 2. beleid met betrekking tot kennis en innovatie; 3. mestbeleid; 4. uitvoeringsaspecten van de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren; 5. exportbevordering.
-
-vicepresident AVEC (Europese pluimveeorganisatie voor industrie en handel)
-
-adviseur Nederlandse en Duitse levensmiddelensector
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
-
-Verruimde in 2002 de mogelijkheden om op kokkels te vissen in de Waddenzee
-
-Bereikte in december 2002 overeenstemming over een nieuw Europees visserijbeleid, waarbij de quota voor onder andere schol en kabeljauw werden verlaagd. De afspraken waren minder ongunstig dan in het voorstel van de Europese Commissie stonden. Er is meer ruimte voor betrokkenheid van vissers en maatschappelijke organisaties en de controle per land worden verbeterd.
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.