Amsterdams duurzaamheidsfonds wint Climate Leadership Award

dinsdag 23 september 2014, 15:39

DEN HAAG (PDC) - De gemeente Amsterdam heeft een Climate Leadership Award toegekend gekregen voor haar duurzaamheidsfonds. De prijs werd door staatssecretaris Mansveld in ontvangst genomen tijdens de klimaatonderhandelingen in New York.

Het duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam werd in 2013 opgericht. Het biedt de mogelijkheid voor bedrijven, bewoners en gemeenschappen om duurzame projecten te financieren. Het geïnvesteerde geld, momenteel 22 miljoen euro, moet via de projecten zelf worden terugverdiend. Wat het fonds bijzonder maakt is dat iedereen in de stad er gebruik van kan maken. 

Volgens de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho zijn investeringen in duurzaamheid zowel economisch als maatschappelijk rendabel. Met het duurzaamheidsfonds tracht de gemeente Amsterdam burgers en bedrijven te betrekken bij het proces van stedelijke verduurzaming. 

De Climate Leadership Awards zijn een project van Siemens en de C40 Cities Climate Leadership Group, een wereldwijd netwerk van burgemeesters van grote steden. Op wereldniveau zijn grote steden verantwoordelijk voor 70 procent van de uitstoot van broeikasgassen.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu