Van Geel (CDA) keert niet terug in Tweede Kamer; ook anderen maken vertrek bekend

dinsdag 16 maart 2010, 12:34

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel stelt zich geen kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hij zegt al in 2007 voor zichzelf besloten te hebben er na deze periode mee op te houden. Het feit dat de verkiezingen een jaar zijn vervroegd, verandert dat niet. Van Geel was in 2002-2007 staatssecretaris. Daarvoor was hij gedeputeerde in Noord-Brabant.

Ook VVD'er Johan Remkes heeft laten weten geen kandidatuur meer te zullen aanvaarden. Hij kwam in 1993 in de Haagse politiek en was Tweede Kamerlid, staatssecretaris en minister. Vanochtend liet ook Laetitia Griffith weten uit de politiek te stappen.

Eerder lieten SGP-voorman Bas van der Vlies, voormalig SP-fractievoorzitter Agnes Kant, de GroenLinks-Kamerleden Naïma Azough en Kees Vendrik, de PvdA'ers Harm-Evert Waalkens, Ton Heerts en Staf Depla, en de CDA'ers Eddy Bilder en Antoinette Vietsch weten niet langer beschikbaar te zijn. De oud-PvdA-staatssecretarissen Jet Bussemaker en Frank Heemskerk keren niet terug in de Tweede Kamer.

bronnen: ANP, Trouw, NRC Handelsblad