Drs. E. (Edith) Mastenbroek
Edith Mastenbroek (1975) was van juli 2004 tot april 2008 lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Mevrouw Mastenbroek was eerder woordvoerder van internetprovider XS4All. Binnen de PvdA was zij actief in de 'Niet Nix'-beweging, en was zij lid van de programmacommissie voor de Tweede Kamerverkiezingen.
PvdA
functie(s) in de periode 2004-2008: lid Europees Parlement
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-medewerker partijbureau van de PvdA, 1999
-
-medewerker Democratic Leadership Council te Washington D.C., 2000
-
-projectleider bij Infodrome, een door Rick van der Ploeg opgerichte denktank op het gebied van de informatiesamenleving, van augustus 2001 tot januari 2003
-
-public affairs manager (woordvoerder) van Internetprovider XS4ALL, van januari 2003 tot juni 2004
-
-lid Europees Parlement, van 20 juli 2004 tot 20 april 2008
-
-Was namens het EP waarnemer bij de presidentsverkiezingen in de Palestijnse gebieden van 9 januari 2005
-
-Bepleitte in maart 2005 binnen de begrotingscommissie van het EP om Straatsburg als vestigingsplaats op te heffen vanwege de hoge jaarlijkse kosten (ruim 200 mln euro per jaar) die het reizen tussen Brussel en Straatsburg met zich meebrengt. Een motie van haar hierover kreeg in april 2005 echter slechts zo'n 40 procent van de stemmen in het Europees Parlement.
-
-Was namens het EP waarnemer bij de algemene verkiezingen in de Palestijnse gebieden van 25 januari 2006
U ziet een selectie van activiteiten. In de uitgebreide versie is het gehele overzicht van activiteiten in te zien.
-
-Organiseerde in december 1999 de opheffing van de PvdA-jongerenclub 'Niet Nix', nadat de 'Niet Nix'-voormannen Lennart Booij en Erik van Bruggen de strijd om het partijvoorzitterschap hadden verloren (het partijcongres koos voor Marijke van Hees).
-
-Ging in 2000 naar Amerika om het campagneteam van de Democratische presidentskandidaat Al Gore te versterken.
-
-Besloot in april 2008 haar lidmaatschap van het Europees Parlement neer te leggen vanwege 'burn out' en na een jaar afwezigheid
Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.
Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:
In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.